עיצוב חדר לתינוק
הורים רבים משקיעים הרבה מחשבה, יצירתיות וגם כסף בעיצוב חדר לתינוק, שיהיה נוח, נעים ומפנק. כולנו רוצים את הטוב ביותר עבור ילדינו. בעיצוב החדר לתינוקות יש לקחת בחשבון גורמים שונים: נוחות, בטיחות, זרימה נכונה של אנרגיה והתאמת העיצוב לצרכים עליהם החדר בא לענות. באופן סטנדרטי, החדר נועד לשינה, משחק ואחסון (בגדים, צעצועים ועוד). מבחינה אנרגטית, תוכלו להיעזר בתורת הפנג שוואי על מנת ליצור עיצוב שיתרום לשלווה והרמוניה. גורם נוסף הוא התקציב העומד לרשותכם. לאחר שתחליטו על רעיונות עיצוביים, פריטים נחוצים ומסגרת של תקציב, תוכלו לבחון היכן לערוך את הרכישה.
טיפים לעיצוב החדר:
1. בחירת מיקום החדר: מומלץ שחדר התינוק יהיה קרוב לחדר השינה של ההורים, על מנת שתוכלו לשמוע אותו בלילה. כמו כן, מומלץ לבחור חדר שקט, למשל חדר שבו החלונות אינם פונים לכביש רועש. לפי הפנג שוואי, חדר במרכז הבית יתרום לתחושת הביטחון של התינוק, וחדר שפונה לכיוון דרום מזרח יתרום מצד אחד לרוגע ושינה טובה ומצד שני יעודד צמיחה ופעילות.
2. התאמה לפונקציות שונות: אחד האתגרים הוא לאחד בחדר אחד שתי פונקציות סותרות - משחק ופעילות מצד אחד ושינה מצד שני. אפשרות אחת היא ליצור חדר שינה משפחתי (משותף להורים ולתינוק) וחדר נפרד שמיועד למשחקים במשך היום. במידה והחלטתם לאחד שתי פונקציות אלו בחדר אחד, תוכלו ליצור הפרדה באמצעות הקצאת פינות שונות לכל פעילות. חשוב שכאשר הילד הולך לישון, בחדר כבר לא יהיה זכר לפעילות מעוררת. כלומר, לפני השינה מומלץ לאסוף את הצעצועים, לדאוג שהכל מסודר ודלתות הארונות סגורות.
3. מיקום המיטה: לפי הפנג שוואי, מומלץ לא למקם את המיטה מול הדלת בקו ישר, וגם לא מתחת לחלון, על מנת שהתינוק לא ימצא מול זרימה חזקה של אנרגיה. מצד שני, האפשרות לראות את דלת הכניסה ואת מי שנכנס לחדר מסבה תחושת בטחון ושליטה. מומלץ למקם את המיטה באחת הפינות של החדר, כך שהמיטה מוגנת בקירות משני צדדים וראש התינוק פונה אל הקיר.
4. בטיחות: מומלץ להמעיט במכשירי חשמל בחדר, על מנת להקטין את החשיפה לקרינה אלקטרו-מגנטית. על מנת להיערך לשלב הזחילה של התינוק, הימנעו מרהיטים עם פינות חדות (או השתמשו במגני פינות), ומחפצים כבדים אשר עלולים ליפול.
5. בחירת הצבעים וקישוט החדר: מומלץ לצבוע את קירות החדר בצבעים רכים המשרים רוגע ומנוחה, כגון קרם, אפרסק, או ירוק וכחול פסטליים. יש להימנע מצבעים חזקים ומעוררים המשרים חוסר מנוחה (אדום, צהוב, כתום). עדיף לא ליצור עומס ויזואלי, ואת ציורי הקיר לדחות לגיל מאוחר יותר. בין הקישוטים המסייעים לזרימה טובה של אנרגיה בחדר: צמח ירוק, תאורה רכה, תליית מובייל קרוב לחלון ווילונות במקום תריסים.
6. פינת משחק: את פינת המשחק ניתן לעצב באמצעות מזרונים וכריות על הרצפה. זה צריך להיות מרחב שנוח לישיבה גם עבורכם ההורים. את שעות הערות של התינוק במשך היום תוכלו לחלק בין פעילות בפינת משחק ובין פעילות יומיומית שאתם עוסקים בה והתינוק נמצא עליכם (על הידיים או במנשא). מומלץ להימנע מזמני ערות ממושכים בהם התינוק שוכב לבד במיטה, היות והדבר משרה תחושת בדידות ושעמום. ארגנו את החדר כך שיהיה קל לסדר את הצעצועים (בארונית, במגירות או בארגזים) על מנת למנוע עומס ובלגן. עומס גירויים עשוי לבלבל, ובזמן אכילה או שינה עשוי להוות הסחת דעת. מומלץ לא לאגור חפצים שכבר אין בהם שימוש, אלא למסור אותם הלאה ולתת לישן לפנות מקום לחדש.
7. היכן מומלץ לרכוש ריהוט מועצב לחדרי תינוקות? קניות ברשת מאפשרות לכם לחסוך זמן, לדלג בהינף מקלדת בין חנות וירטואלית אחת לשניה, להשוות מחירים ולבצע קניה נוחה מבלי לצאת מהבית, כך שתוכלו למדוד, לשקול ולתכנן תוך כדי קניה, וכן לקבל את המשלוח עד לביתכם. עם זאת, רבים סבורים שאין תחליף למראה עיניים, ומעדיפים לרכוש את פרטי העיצוב הגדולים בחנות ייעודית ומקצועית. אם אתם מעוניינים לרכוש ריהוט מעוצב, ולהנות מהנחות ומבצעים משתלמים כדוגמת מבצעי האוסאין, תוכלו לקרוא פרטים ראשוניים באתר האינטרנט, ולהשלים את הרכישה לאחר סיור באולם תצוגה, שעשוי להיות מוחשי ולתת רעיונות רבים.