בחירת שידות מעוצבות לכניסה
רבים נוטים להתעלם מקיומו של חלל הכניסה, ונוטים להשקיע אם מירב העיצוב בסלון, במטבח וכדומה. עם זאת אין להתעלם ממבואת הכניסה, היא המקום הראשון שמקבל את פני הנכנסים הביתה ואין זה משנה אם מדובר על אורחים או על בני הבית. על כן אם יש מקום פנוי יש להתייחס אל מבואת הכניסה כאל הזדמנות, ופה יש להכניס לתמונה שידות מעוצבות לכניסה.
קבלת פנים
כיוון שהמבואה לרוב אינה מהווה מקום גדול במיוחד, טוב לדעת שניתן למצוא עבורה מגוון שידות מותאמות גודל, כאשר המטרה היא פחות פרקטית ויותר עיצובית- המטרה היא ליצור את הרושם הרצוי עם הכניסה הביתה. יש מי שמבקש ליצור תחושה ביתית ישר עם הכניסה, יש מי שמבקש ליצור תחושה צבעונית, יש מי שמבקש ליצור תחושה נקייה וכדומה. מכאן שניתן לבחור באחת משתי הגישות הבאות, או שמחליטים מראש מה מבקשים למצוא ואז מגיעים לבחון את האופציות, או שמגיעים כדף נקי ונותנים ללב למשוך אל עבר האופציה הרצויה.
פונקציה
למרות שרוב ייעודן של שידות מעוצבות לכניסה הוא ליצור רושם, (ואין להתעלם מכוחו של פרמטר זה), יש לקחת בחשבון פרמטר נוסף, ופה מדובר על פונקציונאליות. יש כאלו שמבקשים להשתמש בשידה כעוד מקום אחסון, (למשל עבור מפתחות, מפות ודברי דואר), ויש שמבקשים להשתמש בשידה כמקום עליו ניתן להניח פריטי נוי נוספים. על כן יש לקחת בחשבון האם מבקשים למצוא שידה בעלת דלתות אחסון גדולות, או לחלופין להעדיף שידה בעלת מראה יותר מאוורר- שידה שהרגליים שלה יותר גבוהות ותא האחסון מסתכם במגירה.
גודל והתאמה
מבחינת גודל יש להתאים את השידה לנתוני המבואה, כך שאין לשים שידה גדולה במבואה צרה- אחרת ניתן לחסום את תחושת הזרימה ואין לבחור בשידה קטנה מידי עבור מבואה מרווחת- אלא יש לשמור על יחסים פרופורציונאליים. כמו כן מבחינת חומריות, הרי שפה כל אחד מוזמן להחליט מה נכון לאופי הבית, יש להבין האם מבקשים ליצור דיסוננס או לשמור על הרמוניה, כאשר יש לקחת בחשבון שאם יוצרים דיסוננס עליו ליצור שפה משותפת עם אובייקטים נוספים שבקרבת מקום.